Borås tingsrätt. Foto: Maria Hansson
Borås tingsrätt. Foto: Maria Hansson
ULRICEHAMN

Misstänks för sexbrott mot 48 barn

1:35 min

En 46-årig man från Ulricehamn sitter häktad för olika sexuella brott mot barn. Hittills handlar det om 48 stycken barn.

46-åringen som kommer från Ulricehamn är häktad misstänkt för grovt barnpornografibrott, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och försök till detta. Dessutom är han häktad misstänkt för grovt sexuellt övergrepp mot barn och sexuellt ofredande. Totalt handlar det om 48 stycken barn.

Hedvig Lundblad är kammaråklagare vid Borås tingsrätt.

– De här brotten har begåtts via internet och de här flickorna, många av dem, har varit i 13, 14 och 15-årsåldern, säger hon.

Brotten ska ha ägt rum mellan 1 oktober 2012 fram tills det att 46-åringen greps den 2 juni i år.

Just nu handlar det om 48 barn, men brottsutredningen växer hela tiden. Åtal skulle väckts redan den 16 juli men har skjutits upp och i dag kommer kammaråklagaren begära ytterligare förlängning.

– Anledningen till det är att utredningen är så omfattande. Senast i går fick jag in en ny målsägande, säger kammaråklagare Hedvig Lundblad.

Under tiden sitter 46-åringen fortsatt frihetsberövad, eftersom man bedömt att det annars finns risk för att mannen annars fortsätter sin brottsliga verksamhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista