Arber Zeneli och Elfsborgs ordförande Bosse Johansson. Foto: TT/P4 Sjuhärad.
Arber Zeneli och Elfsborgs ordförande Bosse Johansson. Foto: TT/P4 Sjuhärad.
FOTBOLL

Europeiskt intresse för Elfsborgs Zeneli

Elfsborgs ordförande: Får se vad som händer i sommar
0:48 min

Scouter från toppklubbar har sina ögon på Elfsborgs mittfältare Arber Zeneli - en spelare som jämförts med stjärnan Messi. Klubben vill ha kvar honom så länge det går.

Elfsborgs succéspelare Arber Zeneli börjar bli aktuell för proffspel i Europa. Flera klubbar har följt honom, bland annat den holländska klubben Ajax.

– Det är klart att man i sitt hjärta vill ha kvar honom i klubben, men hjärnan inser ju att vi är en klubb som ska fostra unga spelare och att vi är ett steg ut i karriären, säger Bosse Johansson - ordförande i Elfsborg.

Har ni fått några anbud än?

– Inga anbud än, men det finns såklart ett intresse för honom så vi får se vad som händer under sommaren. Om jag får välja så vill jag ha kvar honom ett tag till och att han sedan får gå till en riktigt stor klubb.

– Vi har ju en helt underbar generation spelare nu som har vuxit upp i klubben. Arber är en av dem som spelar med en otrolig energi och när han får bollen sitter man på framkanten på stolen och tänker att "nu kan vad som helst hända". Den känslan är ju härlig.


Fakta:
Arber Zeneli, född 25 februari 1995, är en svensk mittfältare med albanskt ursprung som spelar för IF Elfsborg i Allsvenskan.
Zenelis moderklubb är Hälsinggårdens AIK, vilka han lämnade för IF Elfsborg som tolvåring.

Sedan 2005 är Bosse Johansson, VD på Swedbank också ordförande för Elfsborg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".