• Edward Blom 5 augusti 2010
  • Ellen Wästfelt 29 juli 2010

    Till förrätt gjorde vi en helt ljuvlig sallad på (nästan) allt vi hittade i land och växthus och de biodynamiska grönsaker och örter som trädgårdsmästare Johan Nilsson hade med från Skillebyholm i Järna. Jag avnjuter helst denna sallad utan någon större mängd dressing då jag tycker att sommaren och dess primörer är den bästa tiden för att verkligen KÄNNA vad grönsakerna smakar! Oljan och honungen från de stekta grönsakerna, lite salt och nymalen svartpeppar och lite saft från pressad citron räckte gott./Ellen Wästfelt

  • Edward Blom 8 juli 2010

    Hummeraladåb

    Receptet är inspirerat av flera äldre kokböcker, bl.a. Hagdahl, men aningen förenklat. Laga inte denna rätt för gäster första gången, smakmässigt är den ganska lätt att få till, men att få buljongen att bli helt klar och lagren att hamna så där riktigt vackert så det ser ut som ett akvarium kan kräva lite övning.

    1,5 l fisk- eller skaldjursspad
    1-2 msk konjak
    3 äggvitor
    20 blad gelatin
    pressad citron
    peppar
    cayennepeppar
    diverse kryddor och smaksättare
    3 humrar (eller 1 hummer och resten fisk, t.ex. stenbit eller lax)
    1-2 ägg
    lite gurka och andra grönsaker
    ev. 6 ostron
    ev lite tryffel

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista