Meny med Carina Brydling

Stjärnkocken och kokboksförfattaren Carina Brydling bjuder P1-lyssnarna på åtta sommarmenyer i huset på Gotland. Programserien har premiär den 30 juni 2011.

 • Sommarens sista vykort är poststämplat i Vasastan i Stockholm. Det kommer från teaterdirektören och skådespelaren Kudzai Chambaira. 26 åriga Kudzai kom till Sverige från Zimbabwe för bara tre år sedan och sedan dess jobbar hon bland annat med en egen teater och filmfestivalen Cinemafrica.

 • Hemmaodlaren och musikern Stefan Sundström kommer till Carinas trädgård och berättar om hur han började odla egna grönsaker när han blev pappa på åttiotalet. Odlingen har tagit över mer och mer och han kan se flera likheter mellan odlandet och musikskapandet. Sen tipsar han om hur man tar till vara på skörden genom att syra grönsaker. 

 • I sommarens sista Meny med Carina Brydling blir det lite extra festligt med flamerade äpplen och livemusik i trädgården! 

  Hemmaoldlaren och musikern Stefan Sundström berättar om vad som fick honom att inse vikten av att veta vad man stoppar i sig. Det blir ett samtal om mat och odling som lisa både för kroppen och själen. 

  Carina får dessutom en snabbkurs i gallettekonsten hemligheter av en äkta fransk galettekock i Hablingbo. 

 • Veckans vykort kommer från artisten och opinonsbildaren Apollo. Han bor numera i Stockholm men har under de senaste åren rest och rapporterat från olika länder i mellanöstern. Bland annat för P3 om gaykulturen i Syrien och Libanon. Han är också en känd profil i Stockholms nattliv och har en Englands etta på sin musikaliska meritlista. Apollo berättar om när han blev bjuden på grillad fisk i Libanon.

 • Carina Brydling och David Silva besöker Marie Jakobssons gårdsmejeri Hejnum Källingen på Gotland. Hon berättar om hur det kom sig att hon började med ost och vad som skiljer en gårdstillverkad ost från en industritillverkad.

 • 11 aug 2011

  Perfekt om man är riktigt hungrig. Äts på direkten!

 • I det här programmet blir det mat med mycket energi. Huvudingrediensen stavs o s t. För en truffade krävs att du är rejält hungrig och gärna att du tar dig an någon fysisk aktivitet efteråt. Carina och David cyklar till Marie Jakobsson som har ett eget gårdsmejeri på sin gård på Gotland. Och så lär Carina ut hennes gästers favorittillbehör till ost från tiden då hon drev en egen restaurang - ett hasselnötsknäcke med råsocker.

  Smaklig spis!

  Titta gärna på Mattias Envalls fina foton från matlagningen i sommarstugan på Gotland!

  Ps. Recepten från programmet hittar du längst upp till vänster...

 • Vi har fått ett vykort från Eshtar Jawad. Hon som jobbar på Verket för högskoleservice, är född i Irak men kom via Polen och Trollhättan till Uppsala för att plugga för några år sen. Och det är just från tiden i Polen som hennes grillminne kommer ifrån. 

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista