• Hemmaodlaren och musikern Stefan Sundström kommer till Carinas trädgård och berättar om hur han började odla egna grönsaker när han blev pappa på åttiotalet. Odlingen har tagit över mer och mer och han kan se flera likheter mellan odlandet och musikskapandet. Sen tipsar han om hur man tar till vara på skörden genom att syra grönsaker. 

 • Carina Brydling och David Silva besöker Marie Jakobssons gårdsmejeri Hejnum Källingen på Gotland. Hon berättar om hur det kom sig att hon började med ost och vad som skiljer en gårdstillverkad ost från en industritillverkad.

 • Carina Brydling och David Dilva pratar vedeldade stenugnar på Gotland, mjöl från bronsåldern och bröd som kan förändra ens liv med surdegsbagaren Erik Olofson.

 • I sommarstugeköket trivs Carina och David. I trädgården susar sommarvinden i päronträden, i landen växer senapsört, lök och potatis så det knakar. Och i ungen står en lergryta med lammlägg och sprider ljuva dofter. Carina vispar italiensk maräng tills hon får visparmbåge och David får rycka in. Förrätten tar däremot inte mer än ett par minuter att svänga ihop! 

  Välkomna att lyssna på programmet, titta på bilder från matlagningen och ta del av Carina Brydlings inspirerande recept! 

 • "Om vi inte talar om de här sakerna kan vi inte göra något åt det!" säger Isabella Lövin och syftar på utfiskningen av flera olika sorters fiskar i våra närliggande hav, den höga dioxinhalten och europeiska politikers oförmåga att fatta miljömedvetna beslut om fiskerifrågor. Om detta och mycket mer pratar hon om i veckans Meny där hon är gäst.

 • I veckans gästsamtal tar Carina och David med sig nybakade rödbetscupcakes och cyklar hem till Mats-Eric Nilson. Han visar dom runt i sin stora yviga trädgård på Gotland där det ryms allt ifrån libbsticka till jordärtskockor. 

  Mats-Eric Nilson är journalist och författare. För ett par år sen rörde han om i grytan hos konsumenter och matindustrin genom att i sin bok Den hemlige kocken berätta om alla de tillsatser som finns i många produkterna som finns i våra livsmedelsbutiker och på restauranger. I höst är han aktuell med en ny bok som handlar om att äta mat som är i säsong. Både gott och klimatsmart!

 • Varje vecka möter Carina och David en intressant person som berättar saker som är relaterade till mat men som nödvändigtvis inte handlar om matlagning. Under sommaren kommer hon bland annat prata om utfiskningen av våra hav med författaren och eu-parlamentarikern Isabella Lövin, barnmatsodling med musikern Stefan Sundström och konsten att välja kött med styckmästaren Håkan Fällman. 

  Lyssna på senaste gästsamtalet med sommeliern Mischa Billing här:

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista