• Sommarens sista vykort är poststämplat i Vasastan i Stockholm. Det kommer från teaterdirektören och skådespelaren Kudzai Chambaira. 26 åriga Kudzai kom till Sverige från Zimbabwe för bara tre år sedan och sedan dess jobbar hon bland annat med en egen teater och filmfestivalen Cinemafrica.

 • Veckans vykort kommer från artisten och opinonsbildaren Apollo. Han bor numera i Stockholm men har under de senaste åren rest och rapporterat från olika länder i mellanöstern. Bland annat för P3 om gaykulturen i Syrien och Libanon. Han är också en känd profil i Stockholms nattliv och har en Englands etta på sin musikaliska meritlista. Apollo berättar om när han blev bjuden på grillad fisk i Libanon.

 • Vi har fått ett vykort från Eshtar Jawad. Hon som jobbar på Verket för högskoleservice, är född i Irak men kom via Polen och Trollhättan till Uppsala för att plugga för några år sen. Och det är just från tiden i Polen som hennes grillminne kommer ifrån. 

 • I sommarstugeköket trivs Carina och David. I trädgården susar sommarvinden i päronträden, i landen växer senapsört, lök och potatis så det knakar. Och i ungen står en lergryta med lammlägg och sprider ljuva dofter. Carina vispar italiensk maräng tills hon får visparmbåge och David får rycka in. Förrätten tar däremot inte mer än ett par minuter att svänga ihop! 

  Välkomna att lyssna på programmet, titta på bilder från matlagningen och ta del av Carina Brydlings inspirerande recept! 

 • Cintia Santos bor i Göteborg men är född och uppvuxen i Belo Horizonte, mitt i Brasiliens köttdistrikt. Sen ca tio år tillbaka har hon bott i bland annat Sverige, Danmark och Frankrike ihop med sin man som är fotbollsproffs. Hennes vykort handlar om när hennes mamma och pappa ordnade hennes livs största fest när hon fyllde femton i Brasilien. 

 • När Sheetals farmor grillade vegetariska linskakor spreds en underbar doft i hela kvarteret. Idag bor Sheetal Parek i Uppsala och jobbar på apotek men hon minns sin farmors speciella kryddblandning och smaken på maten hon åt som barn varje gång en grill tänds. 

 • Jazzmusikern Roberto Noel berättar om ett grillminne från sitt hamland Peru. När dofterna från grillen sprider sig samlas folk från hela kvarteret för att njuta av de kryddiga och saftiga grillspetten. Rätten heter anticuchos och är gjord på köttbitar från ko-hjärta. 

 • Veckans vykort
  4:48 min

  Den här veckan får Meny ett vykort från Joanne Fraser i Bastuträsk.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista