• Till 15-20 klubbor:

    1,5 dl vispgrädde

    1,5 dl socker

    1 tsk vaniljsocker

    1,5 dl ljus sirap

    50 gram smör

    ca 100 gram smält mjölkchoklad eller choklad av eget val

    ca 20 blompinnar, ca 10 cm långa

  • Till ca 60 bitar:

    2 msk gelatinpulver

    1 dl vatten

    4 dl socker

    1 1/2 dl vit sirap

    3 msk vatten

    några droppar pepparmintsolja

    röd karamellfärg

    lite neutral olja till formen

    florsocker att rulla i

  • Till 15 bitar:

    100 g mjölkchoklad

    100 g nougat, t ex Odense

    Ca 20 smörgåsrån

    Doppas i:

    ca 200 g smält mjölkchoklad

    1 msk rapsolja

  • Till 4-6 personer som tillbehör eller till 2-3 som vegetarisk rätt.

    2 medelstora aubergine

    olivolja

    salt, peppar

    Till topping:

    1 granatäpple

    3 dl turkisk yoghurt

    1 solovitlök eller 2 vitlöksklyftor

    1 msk za’tar (kryddblandning)

    salt, peppar

    färsk timjan

    Till servering:

    Hemmagjord korv, t ex isterband eller kryddstarkare chorizo

  • Persilja tros komma från Sardinien. Den är tvåårig och kommer alltså tillbaka även året efter du har sått den. Det finns två varianter, krusbladig, mer ”gammaldags” och slätbladig.

  • I Meny med Annica Triberg i P1 4 juli 2013

    Originalet kommer från 1930-talet och Genève där Mr Boubier på sin restaurang serverade en enda rätt: entrecôte med detta magiska smör. Hans recept är hemligt och omgivet med mycket hokus pokus, men efter lite klurande är detta ett smör som smakar så likt det kan.

  • Till Magnus Engstrands dessert bjuder Annica Triberg på citronparfait.

    Parfait är en variant på glass gjord utan glassmaskin. Den krämiga konsistensen med grädde och äggulor gör att den inte blir isig, utan ljuvligt len. Detta recept kommer från den legendariska kallskänkan Karin Chädström, som under många år hjälpte bland andra Tore Wretman med sitt berömda smörgåsbord.

  • Magnus Engstrands recept i Meny med Annica Triberg i P1 27 juli 2013

    Sommartid är jordgubbstid. Men ibland vill man kanske göra något mer av dem än att bara äta gubbarna naturella. Har du bra fart på grillen kan du med fördel flambera dem ute. Har du långt till affären, men ändå vill bjuda på glass till bären, gör en parfait! Se recept nedan.

  • Magnus Engstrands recept sänt i Meny med Annica Triberg i P1 27 juni 2013

    Busenkel att göra och god inte bara till lammet, utan även på en bit rostat bröd eller som dip till grönsaker i stavar. Vill du ha mer sting av getost, öka mängden till det dubbla.

  • Magnus Engstrands recept sänt i Meny med Annica Triberg i P1 27 juni 2013

    Potatistortilla är en spansk omelett. Den blir bara godare om du gör den i förväg, då ”sätter sig” både smaker och konsistens. Vänd den antingen som Magnus gör, på en tallrik, för att grädda båda sidorna. Eller sätt in hela pannan i ugn mot slutet, så får ytan färg. Blir det tortilla över är den lika god dagen efter.

  • Magnus Engstrands recept sänt i Meny med Annica Triberg i P1 27 juni 2013

    Magnus Engstrand köper lamm från Nya Zeeland på sommaren; på andra sidan jorden är lammen som godast så här års. Köttet kan med fördel förberedas i god tid, det blir bara godare om det får marinera i ett par dygn. Magnus har aldrig salt i sina marinader: ”Det drar bara ut vätskan från köttet. Salta när du grillar i stället.”

  • Magnus Engstrands recept sänt i Meny med Annica Triberg i P1 27 juni 2013

    ”Ta med melon och kallskuret till stranden, men spara lite hemma till förrätten”, säger Magnus Engstrand. Välj gärna olika sorters melon, efter vad affären har att erbjuda. Köp fina färdigskalade räkor eller köp frysta räkor med skal och skala dem själv. Tina dem på tidningspapper så blir de fina i konsistensen. Friterad matbanan till ger lite gott ”knaper”. Annars fungerar smörstekt bröd eller ett gott knäckebröd också till.

  • Denna Medelhavsväxt kan bli flera meter hög och övervintrar gärna om inte vintrarna är för hårda. En extra härdig sort heter Hardi, leta efter den, så får du en fin vän som återkommer år efter år. Den vill ha mager väl dränerad jord och gärna soligt söderläge. Den behöver knappast vattnas, men vill gärna ha vindskydd.

  • Karin Fransson odlar det mesta i sin trädgård och nästan allt stortrivs. Men inte dillen.

    ”Jag tror kanske jordmånen är fel”, säger hon, ”eller så är det inte tillräckligt fuktigt.” Men fin dill finns att köpa året om, så frossa i dill! Den är ett måste till färskpotatisen.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista