Krisen runt Skånes djurpark

Besökarna sviker och Skånes djurpark har svårt att få ekonomin att gå ihop.

 • Skåne
  Nordost utan MMS.

  De specialiserade smärtenheterna på sjukhusen i Skåne har redan märkt ett ökat inflöde av remisser inför att nära hälften av de vårdgivare som erbjuder smärtbehandling försvinner den sista februari.

 • Höör
  Kan betalas ut i februari.

  Trots att Region Skåne tidigare sagt klart nej till att ge bidrag för att rädda Skånes djurpark är regionen nu beredd att pytsa in en halv miljon till djurparken, under förutsättning att att de kommuner som lovat pengar också gör det, skriver Skånska Dagbladet.

 • Höör

  En före detta djurparksägare i Danmark och Skånes djurparks tidigare zoologiske chef vill ta över krisdrabbade Skånes djurpark i Höör. Duon är en av fyra spekulanter. 

 • Skåne
  Finns tre spekulanter

  Skånes djurpark är nu ett steg närmare en försäljning av parken. Djurparken har under flera år gått med stora förluster och en försäljning skulle kunna betyda att parken kan leva kvar. Men att sälja en djurpark är inte vilken affär som helst.

 • 1 av 2
  2 av 2
  Höör

  Nu på eftermiddagen invigdes en rovfågelsscen på Skånes djurpark. Varje dag hela sommaren kommer olika rovfåglar visas upp och flyga över besökarnas huvuden. Snabbast är pilgrimsfalken Loa men störst och pratsammast är lappugglan Bilbo som håller på att tränas upp för fullt.

 • Höör

  Skånes djurpark i Höör brister i skötseln av sina djur. Det menar Länsstyrelsen i Skåne som nu som kräver bättring. Enligt djurparken är i stort sett alla bristerna redan åtgärdade.

 • Skåne

  Skånes Djurpark är räddad - året ut iallafall. Djurparken som har haft ekonomiska utmaningar den senaste tiden får nu en halv miljon i stöd. Pengarna kommer dels från sponsring från privata företag men också genom bidrag.

 • Skånes djurpark

  Skånes djurpark kommer att börja ta betalt när skolor besöker parken. I framtiden kommer det att kosta 20 kronor per barn att besöka parken.

 • Höör

  Skånes djurpark kommer inte att gå i konkurs i vår. Det beskedet lämnar Margareta Pålsson, som är ordförande i stiftelsen Skånes djurpark och landshövding i Skåne. Enligt Margareta Pålsson är den akuta krisen nu löst men var pengarna istället kommer ifrån vill hon inte berätta än.

 • Skåne

  I dag sa regionstyrelsen nej till att gå i borgen för ett banklån på tre miljoner kronor till Skånes djurpark. Den styrande femklövern anser att pengarna måste satsas på kärnverksamheterna sjukvård och kollektivtrafik, samtidigt som man i dag beslutade att lägga närmare åtta miljoner kronor på Eurovision song contest i Malmö.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista