• Konflikter
  Viktigt att ta reda på sitt motiv.

  Konflikter, oavsett om det gäller världskonflikter eller konflikter inom familjen, bygger på två sidor som har olika syn på sanningen, där man inte kan komma överens. Det finns likheter även om de stora konflikterna ofta handlar om många olika saker.

 • 1 av 2
  2 av 2
  Morgon i P4
  Alla har eget val.

  Ett nödrop från en kvinna som är älskarinna till en gift man diskuteras idag av Morgon i P4:s egen familjeterapeut Lena Cronqvist. Som inte kommer med några klara utsagor om vad hon eller de andra två i triangeldramat bör göra.

 • 1 av 2
  2 av 2
  Morgon i P4

  Att göra slut kräver mod av oss, konstaterar Morgon i P4:s relationsexpert Lena Cronqvist. För då ställer man sig ganska ensam, och vi är alltid lite rädda att ta oss ur den flock eller grupp vi lever i. Och modet krävs också för att stå upp för det beslut man fattat.

 • 1 av 2
  2 av 2
  Morgon i P4

  Att lära sig mycket om den man är tillsammans med är viktigt. Men att kolla partnerns mobiltelefon eller dator bör man avstå från. Även om man inte litar på den andre, säger familjerådgivaren Lena Cronqvist.

 • Morgon i P4

  Hur vet man om man är ihop med någon? Det är frågan som Morgon i P4:s familjerådgivare Lena Cronqvist svarar på idag. Det var nog lättare att veta förr, säger hon. Och vi har också blivit mer rädda för att göra saker som känns definitiva.

 • Morgon i P4

  Familjrådgivaren Lena Cronqvist är säker på sin sak. Separationer och skilsmässor smittar. Framförallt kvinnor påverkas av att andra i hennes nätverk bestämmer sig för att bryta upp. Men skilsmässan är inte alltid det misslyckande som den oftast ses som, säger hon.

 • Morgon i P4

  För att man ska kunna leva hela livet tillsammans med en annan person räcker det inte bara med kärlek, säger Morgon i P4:s relationsexpert Lena Cronqvist. Man måste kunna bråka med varandra, dela värderingar och ha gemensamma intressen. Och det kan vara bra att gå på kurs tillsammans redan innan kris uppstår.

 • Morgon i P4

  När någon i ett förhållande varit otrogen innebär det en kraftig påfrestning på relationen. Att återvinna tilliten är inte lätt. Men om man får hjälp kan man gå vidare.

  – Många par säger till och med att de har det bättre efter det som hände, berättar familjerådgivaren Lena Cronqvist.

 • Morgon i P4

  Att göra slut med vänner kan vara svårare än att göra slut i ett kärleksförhållande. Men det är viktigt att sätta punkt och inte bara låta en vänskap rinna ut i sanden, säger familjerådgivaren Lena Cronqvist som är Morgon i P4:s relationsexpert.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista