Du + P4 Malmöhus = ♡

Nu har du chans att påverka din radio - gå med i vårt PUBLIKNÄTVERK!

Sveriges Radio P4 Malmöhus är den största radiokanalen i Skåne. Vi sänder nyheter och program från Skåne om Skåne. Vi behöver dig och du har nytta av oss.

Vi vill berätta vad som händer och där är du viktig. Din historia, din åsikt är en del av Skåne idag.

Så kontakta oss publikredaktörer Sofie Ericsson och Susanne Fatah. Mejla till publik.malmo@sverigesradio.se - eller ring direkt till publikredaktören, 040-666 55 50.

Och du kan enkelt gå med via länken nedanför. Välkommen!

Här går du med

 • Det blev inte högre kompetens hos lärarna i svenska för invandrare, trots att det var ett avgörande krav från Malmö stad i den senaste upphandlingen. När höstterminen nu börjat visar sig då att flera av företagen är långt ifrån att leva upp till sina egna löften om 100 procent behöriga lärare.

 • 1 av 3
  2 av 3
  3 av 3
  Bostadsbrist drabbar nyanlända.

  Två vuxna och fyra små barn i ett vardagsrum. Så lever just nu en syrisk familj i Landskrona. Trots att de har uppehållstillstånd bor de kvar i Migrationsverkets boende, eftersom de inte kommer vidare.

 • Malmö

  Nadin Al Khalidi, Hanna Hanouneh Cinthio och Fatina Masri är med i P4 Malmöhus publiknätverk. Och idag är de den hela Flipp eler floppjuryn i P4 Malmöhus.

 • Både nära och långt borta.

  Vår reporter Nadia Jebril är ute och tar tempen på det skånska politiska engagemanget i Skånes mindre kommuner. Den här gången landar vi i Höör och hamnar, helt oväntat, i olika diskussioner om demokrati i allmänhet och valet i synnerhet.

 • Malmö
  Ska inte få hända.

  Agnes Malmström fick sitta inlåst på en toalett i 45 minuter, trots att det var en handikapptoalett och att hon tryckte på larmknappen. Istället fick hon själv ringa efter hjälp och slussades runt mellan gatukontor och fastighetsskötare.

 • Malmö

  När Malmö stad omorganiserade och förde ihop stadsdelar, beslutades att personer som visade sig vara över 67 år och fortfarande arbetar, måste lämna sina uppdrag senast den 31 mars – däribland Rolf Strandqvist. 

 • Malmö
  Hjälp att förbereda inför prov.

  För att hjälpa elever blir mer förbereda inför lektioner och prov erbjuder nu flera skolor instruktionsfilmer som eleverna kan titta på hemma. I stället för lärarledda genomgångar ska mer lektionstid kunna läggas på diskussioner och frågeställningar.

 • Publiknätverkare hjälper ungdomar

  Tico Andreani har själv haft det långt ifrån lätt i livet hittills - men ägnar nu sin tid åt att ge tillbaka, framförallt till ungdomar på Lindängen som behöver en knuff i rätt riktning. Nu är också den studio klar där ungdomarna får jobba med musik.

 • Skåne Direkt
  Publiknätverkare hoppas på jobb.

  Hon kommer från Syrien och läser just nu svenska, hon är utbildad tandläkare i sitt hemland och hoppas få jobb så fort som möjligt. Thanaa Bader är en av nästan 500 personer i P4 Malmöhus publiknätverk.

 • Skåne Direkt

  Runt 500 skåningar har nu fått titeln publiknätverkare, alltså personer som hjälper oss att bättre kunna höra vad det pratas om runt om i Skåne. En av dem är Robert Jacob från Malmö.

 • Malmö
  Arbetslösa går samman.

  Det kan vara svårt att hålla humöret och motivationen uppe när man söker jobb. Det tyckte två arbetssökande kvinnor i Malmö som nu startat Jobbsökarkompisarna.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista