Mordförsöken vid Folkets park

Natten mot söndagen den 9 mars förs två män och två kvinnor till sjukhus efter att ha blivit knivskurna och misshandlade i korsningen vid Folkets park i Malmö. Tre personer greps misstänkta för mordförsök.

 • Malmö
  Polisen följer.

  Den person som är internationellt efterlyst för delaktighet i knivdådet mot flera personer på Möllevången i Malmö efter en feministisk manifestation den 8 mars har låtit sig intervjuas av en högerextrem sajt där han hävdar att han är oskyldig, skriver Sydsvenskan.

 • Malmö
  Kontrollerades men greps ej.

  Malmö tingsrätt häktade i dag en 30-årig man, på sannolika skäl misstänkt för ett av de fyra mordförsök som begicks på Möllevången i Malmö på natten den 9 mars. Mannen häktades i sin frånvaro.

 • Malmö
  Begärs häktad i sin frånvaro.

  Åklagaren har nu begärt den fjärde misstänkte häktad i utredningen om mordförsöken på Möllevången i Malmö den 9 mars. Häktningsförhandlingen pågår bakom stängda dörrar i Malmö tingsrätt.

 • Malmö
  Väntas bli lugnt.

  Söndagens manifestation mot rasism och fascism i Malmö ser ut att bli stor. Omkring 9000 personer anmält sig på sociala medier och både arrangörer och Polisen väntar sig stor uppslutning.

 • I dag arrangerar ett 30-tal organisationer en demonstration mot nazism på Medborgarplatsen i Stockholm. Bakgrunden är en attack i Malmö förra helgen.

 • En banderoll med orden "MFF-familjen står enad mot nazism" som skulle vecklats ut av supportrarna på lördagens match mot Hammarby stoppas av MFFs styrelse.

 • Malmö
  Vill visa stöd.

  Vid fyra tiden på fredagen inleddes en manifestation mot nazism på Gustav Adolfs torg i Malmö. Manifestationen arrangeras av Liberala ungdomsförbundet i Malmö (LUF) med anledning av våldsamheterna i helgen då flera personer skadades vid Möllevången.

 • Malmö
  I eftermiddag hålls en manifestation mot nazism.

  Under veckoslutet planeras flera manifestationer i kölvattnet av mordförsöken i Malmö förra helgen. Tusentals har anmält sig via sociala medier, och störst uppslutning ser det ut att bli på söndag klockan 14 under parollen "Kämpa Malmö".

 • Malmö

  Den man som skadades mest under händelserna på Möllevången i Malmö på lördagskvällen förra veckan vårdas ännu på intensivvårdsavdelning på Skånes universitetssjukhus i Lund. Hans tillstånd är fortfarande allvarligt, men stabilt, enligt uppgift från sjukhuset på förmiddagen.

 • Malmö
  Bägge sidor kritiska.

  Var det som hände på Möllevången i Malmö i lördags ett bråk mellan olika extremistgrupper eller var det en nazistattack? Medierna får kritik från alla sidor för sin rapportering om mordförsöken.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista