Översvämning i Malmö

Söndagen den 31 augusti 2014 dränktes Malmö i över 100 mm regn. Vägar ställdes under vatten, bilar dränktes och tusentals fick in vatten i sina hem. Här samlar vi rapporteringen.

 • Malmö
  Måste saneras.

  Flyktinghälsan i Malmö tvingas från och med idag stänga. Lokalerna har drabbats av fukt och mögel efter översvämningarna för några veckor sedan, och nu måste man sanera.

 • 1 av 3
  2 av 3
  3 av 3
  Gatan är tom.

  Tre veckor efter översvämningen i Malmö har försäkringsbolagen tagit emot tusentals skadeanmälningar. Värden för hundratals miljoner har förstörts. Samtidigt påverkas många fortfarande. I Eriksfält i Malmö har boende i flera kvarter tvingats flytta.

 • Malmö
  Sjukresor prioriteras.

  Det kan ta flera veckor innan servicen med kommunens specialfordon kan fungera som vanligt igen för Malmöbor som sitter i rullstol. I skyfallet den 31 augusti översvämmades alla de 35 bussar som används för resorna.

 • Malmö
  Gäller att ha bra försäkring.

  Många bilägare råkade illa ut under skyfallen och översvämningen i Malmö för en dryg vecka sedan. Hundratals bilar har fått bärgas ur vattenfyllda garage och bilverkstäderna i Malmö har nu fullt upp att ta hand om och försöka rädda alla bilar som skadades.

 • Malmö
  Bara hälften har vagnskadeförsäkring.

  Fler än tusen anmälningar om vattenskadade bilar har kommit in till försäkringsbolagen efter de kraftiga skyfallen i Malmöområdet nyligen. Men många bilägare kommer att bli utan ersättning, rapporterar Sydsvenskan.

 • Malmö
  Vägen spärras av.

  Två väktarbilar körde i natt fast i en större vattensamling  på Sofiedalsvägen i Malmö. Polisen misstänker nu att någon flyttat på den avspärrning som fanns vid den vattenfyllda viadukten.

 • Malmö
  80 hushåll.

  De allra flesta som varit utan ström efter de häftiga regnen över Malmö och Vellinge i söndags har fått strömmen tillbaka, förutom ett 80-tal kunder runt Möllevångstorget.

 • Malmö
  Rejält trött i benen.

  Tidningsbudet Hans Johansson tvekade inte att knata upp de 27 våningarna och med hjälp av ljuset från sin ficklampa leverera morgontidningen till alla i huset, när Kronprinsen stod i vatten, hissen inte fungerade och det var kolsvart.

 • Malmö
  1 500 skadeanmälningar hittills.

  Översvämningarna igår var extrema med stora vattenmängder och ovanligt många drabbade på kort tid. Den bedömningen gör de största försäkringsbolagen som nu hittills tagit emot runt 1 500 skadeanmälningar.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista