• 11 september - tio år senare

  I dag, den 11 september, är det 10 år sedan USA drabbades av historiens värsta terrordåd. Vår reporter Beatrice Karlsson har pratat med folk i Luleå om den fruktansvärda händelsen.

 • 11 SEPTEMBER - TIO ÅR SENARE

  På söndag är det tio år sedan USA och då främst New York och Washington drabbades av flera terrorattacker, som än idag påverkar hela världen. Bland annat kontrolleras flygresenärerna betydligt oftare.

 • 11 september

  Elfte september-dåden gav ett hårdare samhällsklimat för värmlands muslimer. Innan elfte september präglades attityden gentemot muslimer mer av nyfikenhet.

 • 11 september

  Ökad säkerhet på våra flygplatser har efter terrorattackerna inneburit både merarbete och merkostnader för Karlstads flygplats.

 • 11 september

  På söndag är det tio år sedan terrorattackerna och USA:s regering visste om al-Qaidas planer innan attackerna 11:e september 2001. Det menar författaren och journalisten Gunnar Wall som är aktuell med en ny bok.

 • 11 september

  På söndag är det tio år sedan terrorattackerna i USA. Peter Norlander från Molkom befann sig den 11 september 2001 på LaGuardia Airport i New York. Efter en veckas semester satt han och hans kompis och väntade på flyget som skulle ta dem hem till Sverige igen, när första planet flög in i World Trade Center.

 • 11 september

  Det som hände den 11:e september i USA för tio år sen när bland annat World Trade centers skyskrapor rammades av två flygplan i ett terrordåd mitt i hjärtat av USA är något som de flesta amerikaner aldrig kommer att glömma.

 • 11 september

  När planen kraschade in i tvillingtornen i New York den 11 september 2001, stod Kristina Bäckström från Rådom i sitt kök på 81:a gatan på Manhattan och förberedde sig på en vanlig arbetsdag i butiken. Hennes chef hade inte förstått vad som hänt utan ville att hon skulle ta sig till jobbet.

 • Egyptenavvisningarna

  Han är en av egyptierna som utvisades från Sverige 2001 i kriget mot terrorismen. Ahmed Agiza är nu frisläppt, men under de tio år han satt fängslad har hans nära vän Anders Järliden från Karlstad, kämpat för att få honom fri. Än så länge har de bara haft telefonkontakt, men båda vännerna ser fram emot den dag då de äntligen får mötas igen.

 • Vad minns du?

  På morgon den elfte september 2001 kapades fyra amerikanska passagerarplan av sammanlagt nitton medlemmar av rörelsen Al Qaida. Två av planen styrdes att krascha i de två 110 våningar höga tvillingtornen World Trade Center på södra Manhattan i New York.