Världens barn 2016

Jubel på Västra skolan i Jokkmokk efter skolkampen

1:09 min

P4 Norrbottens slutliga insamlingsresultat i årets kampanj för Världens barn blev 237 664 kronor. Där var Jokkmokk den mest generösa kommunen. Inte minst så bidrog år 3 på Västra skolan som också vann Skolkampen.

P4 Norrbottens slutliga insamlingsresultat i årets kampanj för Världens barn blev 237 664 kronor. Där var Jokkmokk den mest generösa kommunen med sina totalt 49 676 kronor.

Inte minst så bidrog år 3 på Västra skolan som också vann Skolkampen med drygt 30 470 kronor.

– Det är helt fantastiskt att eleverna på så kort tid har lyckats samla ihop så mycket pengar, säger fritidspedagogen Maria Lindström.

Inbjudan till Skolkampen, som var både en insamling till förmån för Världens barn och ett tillfälle för utbildning och diskussioner med ett bra utbildningspaket, hade skickats ut till samtliga skolor och kommuner i Norrbotten. För Västra skolan i Jokkmokk var det en självklarhet att vara med.

– Man kanske kan rädda någon, säger eleven Iris.

Belöningen för klassen som vann Skolkampen är fri entré och en hamburgerlunch på äventyrsbadet i Piteå.

I den stora och allmänna insamlingen var ännu en Norrbottens kommun framstående. Där placerade sig Arjeplog med 230 722 kronor på en andra plats i kommunkampen i hela landet.

De tre mest generösa kommunerna i Norrbotten var Arjeplog, Jokkmokk och Överkalix.

Ett stort, varmt och innerligt till er alla som varit med och bidragit på något sätt. Era gåvor är behövda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista