Magnus Jonsson (S) debatterar i Ockelbo. Foto: Maria Zander/Sveriges Radio
Val 2014 i P4 Gävleborg

S och C fortsätter styra Ockelbo

1:52 min

Socialdemokraterna och Centerpartiet har kommit överens om ett valtekniskt samarbete för att kunna fortsätta styra kommunen den kommande mandatperioden.

Socialdemokraterna fick 15 mandat i kommunfullmäktige i Ockelbo efter valet och Centerpartiet fick 5 mandat. Tillsammans har de 20 av totalt 31 mandat och kan på så visa bilda ett majoritetsstyre.

De två partierna har styrt Ockelbo de senaste åtta åren och har nu alltså kommit överens om att fortsätta med det genom ett valtekniskt samarbete.

– Det känns både långsiktigt och tryggt att samarbeta med Centerpartiet, säger Magnus Jonsson (S) som kommer sitta kvar som kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande.

Varför samarbetar inte Socialdemokraterna i Ockelbo med något av de andra rödgröna partierna?

– S och C är de två största partierna och Centern har alltid tagit ansvar oavsett om det gällt positiva och negativa saker och framförallt har det en del med personkemin att göra, det har fungerat väldigt bra under åtta år och vi såg ingen anledning att bryta det, säger Magnus Jonsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista