• Gävleborg

  Kriminalitet och missbruk går ofta hand i hand. Så var det för 47-årige Stefan som nu lämnat både den brottsliga banan och missbruket bakom sig. För honom började det kriminella livet tidigt och redan som 14-åring gjorde han det första personrånet.

 • 1 av 3
  2 av 3
  3 av 3
  Fokus

  De pudrar efter fingeravtryck, blandar färgglada vätskor i ett provrör för att hitta blodspåren och kartlägger kulhål med laserstrålar

  Ja så går det iallafall till på teve när kriminalteknikerna i CSI löser inbrott och mordgåtor.

  Men hur går det till i verkligheten? Det tog vi reda på när Kriminaltekniker Sven-Olof Sandqvist kom till studion.

 • P4 kollar brott

  Varje år misshandlas tusentals kvinnor i Gävleborgs län, men bara ett fåtal av fallen polisanmäls. Under 2011 polisanmälde drygt 760 kvinnor i länet att de blivit slagna, men vid kvinnojouren Blåklockan i Gävle tror man att mörkertalet är stort.

 • P4 kollar brott

  Ovanåker är den tryggaste kommunen i Gävleborgs län. Det uppger Sveriges kommuner och landstingsom i en särskild undersökning har rangordnat landets samtliga kommuner när det gäller trygghet.

 • P4 kollar brott

  Egenföretagaren Helena Torstensson i Söderhamn har genom åren utsatts för elva fall av inbrott, stöld och skadegörelse – på jobbet, i bostaden och husvagnen. Bara ett av de här fallen har lett till en fällande dom.

 • P4 Kollar brott

  Att drabbas av inbrott i bilen är kan göra vem som helst både arg och nedstämd. Det betecknas som ett vardagsbrott, men när det som i funktionsnedsatta Margareta Erdesjös fall sker två gånger inom några få dagar, blir konsekvenserna ändå stora.

 • 23-åriga Gävlebon Maja om polislivet. Temat i P4 Gävleborg är brott och vi har valt att under hela veckan följa tankarna hos en av människorna som är satta att bekämpa dem. Maja Eriksson Karlström, från Hemlingby i Gävle, utbildar sig just nu till polis på polishögskolan i Umeå och hon har tillåtit oss på Förmiddagen att under veckan glänta på dörren till hennes innersta tankar.

 • P4 kollar brotten

  Vart tionde inbrott i länet klaras upp av polisen. Det visar statistik från Brottsförebyggande rådet, BRÅ. För de som drabbas i sitt hem är inbrottet ett intrång i privatlivet. Lika kränkt kände sig Elisabet Lundwall när hon i måndags inspekterade inbrottet och skadegörelsen hos hembygdsföreningens torp Nole-Larses vid Mo hembygdsstuga i Söderhamn.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista