• P4 Kollar vägarna

  Vägarna kring Jädraås utanför Ockelbo har varit dåliga i flera år. Jan Lööke i Jädraås berättar att han därför åker till Sandviken, istället för att uträtta sina ärenden i Ockelbo som ligger närmare.

 • Hofors

  I Edsken, i närheten av Hofors, cyklar barnen med livet som insats på grund av bulor och hål i cykelvägen. Det berättar Hoforsbon Sari Lindholm vars son kommit hem blodig från cykelturen mer än en gång.
  – Han har ramlat och slagit sig blodig om armar och ben. Nu har han fula ärr som följd, säger hon.

 • P4 kollar vägarna

  Busschaufförerna i Gnarp protesterar nu mot den dåliga väg som de måste köra varje dag. Det är drygt 15 kilometer mellan Gnarp och Bergsjö på krokig och knölig väg som gör att det är både farligt och mycket ansträngande att ta sig fram. (Se bildspel) I vårt eftermiddagsprogram debatterades sedan vägarna.

 • P4 Kollar Vägarna

  En ljusdalsföretagare har under flera år utvecklat ett tämligen enkelt hjälpmedel för att kontrollera vägarnas skick. Det är en mobil som blir till ett kännande instrument som berättar om dåliga vägar genom en app.

 • sandviken

  På Kungsforsvägen utanför skolan i Kungsfors i Sandvikens kommun är det grova ojämnheter i asfalten som innebär en fara - inte bara för trafikanterna utan också för de elever som varje skoldag väntar på bussen alldeles intill. Det menar Pelle Aldenby från Järbo, som ofta möter tung trafik på den dåliga vägsträckan.

 • P4 Eftermiddag

  Potthålen ska bort. Det är Gävle kommun fast beslutna om. Varje år läggs två och en halv miljon kronor på detta, enligt gatuchef Karl Blad, som vi träffade mitt i vårens asfaltsarbete.

 • 1 av 2
  2 av 2
  P4 kollar vägarna

  Tjälskadorna på vägarna kommer att öka när våren nu förflyttar sin front allt längre norrut i landet. Fortfarande är tjälen tjock i Gävleborg, men enligt Trafikverket finns det särskilt i kombination med regn risk för en betydande ökning av vägskador när tjällossningen väl sätter in.

 • 1 av 2
  2 av 2
  Hudiksvall

  Hälsinglands sämsta vägsträcka går mellan Ölsund och Sörforsa i Hudiksvalls kommun. Åtminstone enligt några av de boende efter vägen.

 • Nu kan du se kartan över länets vägar växa fram. Här kan du rapporter om potthål och andra bekymmer på vägarna.

 • P4 kollar potthålen

  I Torsåker kör Tony Överbring skolelever till skolan under vardagarna. Och hans taxibuss slits hårt på grund av vägarnas skick. P4 Gävleborg följde med ut på en morgontur bland potthålen.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista