• Krönika: Niklas Folkegård

  Äntligen är riksdagsdebattörerna här! Vi slipper de lokala stolpskotten och de färglösa regionpolitikerna. Här framför mig står gräddan av politiker från Gävleborg. Lite smartare, lite bättre betalda, mycket vassare. De är beredda att göra allt för att vinna röster.

 • Krönika: Niklas Folkegård.

  Färgstarka politiker hamnar i riksdagen. Förankrade politiker hamnar i kommunpolitiken. De som blir kvar blir lämnade åt regionpolitiken: De som saknar både förankring och utstrålning.

 • Krönika: Niklas Folkegård
  Ulvsta, Ockelbo kommun, onsdag.

  I förra veckan rapporterade P4 Gävleborg om studsmattornas dålighet. Inte nog med att de är fula och skymmer en stor del av tomten. De är farliga också.

 • Krönika: Niklas Folkegård
  Maråker, Söderhamns Kommun, onsdag.

  För en tid sedan berättade P4 Gävleborg att Länsstyrelsen ska skydda abborrarna i länet. Dee är hotade. Bland annat på grund av övergödning i havet. Här i Maråker kommer abborrarna att få det bästa skyddet.

 • Krönika: Niklas Folkegård
  Östernäs, Ljusdals Kommun, onsdag.

  I förra veckan presenterade länsstyrelsen resultatet av de markprover som tagits på Östernäsområdet i Ljusdal. Kortfattat kan man säga att det är lite farlig mark men det är ingen fara så länge man inte snortar Östernäsjord mer än en gång i veckan.

 • Krönika: Niklas Folkegård
  Sandviken, onsdag.

  Sandviken har blivit otryggt. Folk är rädda för att gå ut. Man vet aldrig om man möter dem. Manskörerna.

 • Krönika: Niklas Folkegård
  Flästa, Bollnäs kommun, onsdag.

  Det började som vanliga tjälskador. Nu håller hela Flästa på att lösas upp. Det var i torsdags som det började. Först som fula asfaltssprickor längs väg 651, sen som potthål på flera ställen.

 • Krönika: Niklas Folkegård
  Kilafors, Bollnäs Kommun, onsdag.

  Idrottshallen Haneborg i Kilafors är för liten och behöver byggas ut anser den ideella föreningen Föreningen Hanebo Framtid. Det rapporterade P4 Gävleborg i förra veckan. Jag åkte hit för att själv inspektera frågan.

 • Krönika: Niklas Folkegård
  Rimsbo-net
  3:29 min
  Rimsbo, Bollnäs Kommun, onsdag

  Den digitala framtiden hoppar över Rimsbo. Resten av Bollnäs Kommun rör sig framåt.

 • Krönika: Niklas Folkegård
  Lönnånger, Nordanstigs Kommun, onsdag.

  Det får räcka med lurendrejeri nu, har Lönnånger bestämt. Den gångna påskhelgen var som en festival för bedragare. Lönnånger gick på allt och lite till.

 • Krönika: Niklas Folkegård
  Gävle, onsdag.

  Polisen över hela landet har för närvarande en vapenamnesti. Vem som helst kan lämna in olagliga vapen till polisen utan att bli straffad för innehav. Här i Gävle utvecklades vapenamnestin till en spontan folkfest.

 • Krönika: Niklas Folkegård
  Ockelbo, onsdag.

  I förra veckan fick snösvängen i Ockelbo problem. Det fanns ingenstans att tippa av den snö som man plogat bort. Tusentals lastbilar irrade runt på vägarna. Utan mål.

 • Krönika: Niklas Folkegård
  Jättendal, Nordanstigs Kommun, onsdag.

  I förra veckan plockade trafikverket bort de brandgula snöpinnarna från Landsvägen här i Jättendal. Folk i Jättendal trodde först att det var ett misstag och blev sura. Men trafikverket förklarade att det där misstaget var planerat sen flera månader.

 • Krönika: Niklas Folkegård
  Hofors, onsdag.

  I förra veckan meddelade USA:s president Donald Trump att han tänker införa strafftullar på stål. Här i Hofors hade folk svårt att förstå varför. Det hade väl räckt att sätta upp kraftiga magneter längs gränsen?

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".