Alla avsnitt

"Hejdå sommaren - hej på er alla vänner!"
"Hejdå sommaren - hej på er alla vänner!"

Det dags för en sensommar favorit: Rödbetan - när vi återigen ska hem till mor och dotter och tillika kollegorna Fanny och Anna i programmet Sommarmat med Bergenströms.
Det dags för en sensommar favorit: Rödbetan - när vi återigen ska hem till mor och dotter och tillika kollegorna Fanny och Anna i programmet Sommarmat med Bergenströms.

Anna och Fanny gör en kärleksfull hyllning till fänkålen.
Anna och Fanny gör en kärleksfull hyllning till fänkålen.

Dominant och svår att använda tycker många. Men Anna och Fanny gör Salvian till sommarkökets snyggaste och mest spännande smakdetalj.
Dominant och svår att använda tycker många. Men Anna och Fanny gör Salvian till sommarkökets snyggaste och mest spännande smakdetalj.

Anna och Fanny, mor och dotter, har i årtionden inspirerat med sitt kärleksfulla förhållningssätt till vardagsmat och fest. Andra programmet för i sommar är vigt åt tomaten.
Anna och Fanny, mor och dotter, har i årtionden inspirerat med sitt kärleksfulla förhållningssätt till vardagsmat och fest. Andra programmet för i sommar är vigt åt tomaten.

Anna och Fanny, mor och dotter, har i årtionden inspirerat med sitt kärleksfulla förhållningssätt till vardagsmat och fest. Sommaren 2017 är Bergenströms tillbaka i P1 med sex nya avsnitt.
Anna och Fanny, mor och dotter, har i årtionden inspirerat med sitt kärleksfulla förhållningssätt till vardagsmat och fest. Sommaren 2017 är Bergenströms tillbaka i P1 med sex nya avsnitt.

Vid den här tiden på året smakar tomaterna som tomater, fänkålen känns alldeles perfekt och vinbärsbuskarna är tyngda av bär som bara väntar på att förvandlas till saft eller till pajer.
Vid den här tiden på året smakar tomaterna som tomater, fänkålen känns alldeles perfekt och vinbärsbuskarna är tyngda av bär som bara väntar på att förvandlas till saft eller till pajer.

Tänk nu bortom konservburkarna i matbutiken och föreställ er istället en trädgård där bönplantorna sträcker sig uppåt, Nu är det är dags att skörda det som kan förgylla en sallad, eller en lunch.
Tänk nu bortom konservburkarna i matbutiken och föreställ er istället en trädgård där bönplantorna sträcker sig uppåt, Nu är det är dags att skörda det som kan förgylla en sallad, eller en lunch.

Under sommaren kan det hända någonting i köken. Fler kommer plötlsigt till middag än vad som varit planerat. Då är det dags att bli kreativ och skapa matkombinationer av det som finns i köket.
Under sommaren kan det hända någonting i köken. Fler kommer plötlsigt till middag än vad som varit planerat. Då är det dags att bli kreativ och skapa matkombinationer av det som finns i köket.

Anna och Fanny Bergenström kommer från en familj där maten stått i centrum i generationer. Genom släktband och recept har den franska matlagningen inspirerat i fyra generationer av matskribenter.
Anna och Fanny Bergenström kommer från en familj där maten stått i centrum i generationer. Genom släktband och recept har den franska matlagningen inspirerat i fyra generationer av matskribenter.