Arkiv

 • Förnyad tablå i P4:s eftermiddag
  tisdag 4 december kl 08.00

  Med start idag får P4 lyssnarna en förnyad tablå även under eftermiddagarna. Förnyelsen följer de förändringar som genomfördes tidigare i år under morgon- och förmiddagssändningarna i P4. Biträdande programdirektör Michael Österlund och Olle Zachrison, chef för Ekot, förklarar tankarna bakom.

 • Nyhetsklipp för dig!
  fredag 30 november kl 16.48

  Olle Zachrison, chef på Ekot berättar om arbetet och framgångarna med fristående ljud och de nya spellistorna för nyheter i appen Sveriges Radio Play. Vi har ljudet i fokus med sikte på våra lyssnare, var än de finns!

 • Nu avgörs framtiden för Sveriges Radio
  fredag 26 oktober kl 08.28

  Strategidirektör Jan Petersson beskriver Sveriges Radios remissvar till Public-service utredningen som nu lämnats till Kulturdepartementet. Ta del av hela remissvaret.

 • I tisdags presenterade Danmarks Radio (DR) ett omfattande sparpaket som är en följd av de politiska beslut som den danska regeringen tagit. Den danska regeringen ger också långtgående instruktioner om innehållet i DR:s utbud. Idag har både EBU:s styrelse och de nordiska public service-cheferna publicerat var sitt uttalande med anledning av det som händer i Danmark. Sveriges Radios vd, tillika medlem i EBU:s styrelse, Cilla Benkö kommenterar här det som framkommit och att hon är djupt oroad av den danska utvecklingen.

 • Sveriges Radio arrangerade frukostseminarium om valet och hur medierna lyckades nå de unga. Thomas Nygren, docent vid Uppsala universitet, presenterade helt nya resultat från Nyhetsvärderaren som undersökt ungas nyhetsflöden inför valet. Hör hela seminariet och den spännande diskussionen här.

 • Vilken valdag!
  onsdag 12 september kl 11.39

  Jag gick från studio till studio i radiohuset i söndags för att ta del av den otroligt breda valbevakningen Sveriges Radio gjorde från Stockholm, samtidigt som var det fullt ös ute i våra P4-kanaler runt om i landet. Bevakningen var jättebra hela dagen och med det oklara parlamentariska läget så blir vår breda bevakning lika viktig i fortsättningen, skriver Cilla Benkö.

 • Vi går till 311 val på söndag!
  fredag 7 september kl 15.41

  Det är inte bara val till riksdagen på söndag utan vi går också till val i 20 landsting och 290 kommuner. Det är många gånger i dessa politiska församlingar som beslut som rör folks vardag tas. Därför är den lokala valbevakningen i Sveriges Radios P4-kanaler extremt viktig, och den är omfattande, skriver biträdande programdirektör Michael Österlund.

 • Nu kan rösten leda dig till Sveriges Radio
  onsdag 15 augusti kl 09.18

  Röststyrning, röstassistenter och smarta högtalare håller på att förändra våra medievanor i grunden. En utveckling som Sveriges Radio följer med spänning. Från och med idag finns Sveriges Radio tillgänglig genom Google Assistant, en röstassistent till smarta mobiler som nu finns på svenska. Det skriver innovationsdirektör Simon Gooch.

Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista