Tack för maten

Vad kan vi välja om vi vill att maten ska vara schysst producerad? Och vad var det som försvann när den industriella matproduktionen tog över? Sidan uppdateras inte.

Vad kan vi välja om vi vill att maten ska vara schysst producerad? Och vad var det som försvann när den industriella matproduktionen tog över? Sidan uppdateras inte.

Senaste avsnitt

Del 3: Potatis
26 min

I det här tredje och sista avsnittet av Tack för maten tar vårt resande matsällskap sig an potatisen - en tålig knöl som mättat många magar under knapra tider och karga vintrar. En mättande gröda som...

I det här tredje och sista avsnittet av Tack för maten tar vårt resande matsällskap sig an potatisen - en tålig knöl som mättat många magar under knapra tider och karga vintrar. En mättande gröda som...

Tidigare avsnitt

Del 2: Kött
29 min

Vi har tagit på oss keps och myggmedel. Kängor och grova byxor. Och vi ska få fint sällskap. Några av Stockholms mästerkockar väntar på oss i skymningen. Danyel Couet, Marco Baudone och Henrik...

Vi har tagit på oss keps och myggmedel. Kängor och grova byxor. Och vi ska få fint sällskap. Några av Stockholms mästerkockar väntar på oss i skymningen. Danyel Couet, Marco Baudone och Henrik...

Del 1: Det klimatproblematiska riset och alternativen
27 min

Bagageutrymmet på bilen är packat. Slipade knivar, kastruller och olivolja. Vi är redo! Nu är det dags att hämta hem råvaran... Vi är på jakt efter alternativen - det som försvann i lågprisjakten när...

Bagageutrymmet på bilen är packat. Slipade knivar, kastruller och olivolja. Vi är redo! Nu är det dags att hämta hem råvaran... Vi är på jakt efter alternativen - det som försvann i lågprisjakten när...