
Nu under coronapandemin håller arkiven inte öppet som vanligt. Något som har blivit ett problem för många forskare.
Nu under coronapandemin håller arkiven inte öppet som vanligt. Något som har blivit ett problem för många forskare.
Med fler lokaler och platser att mötas på skulle det gå lättare för fler personer att dela grejer med varandra och därmed också göra en insats för miljön, menar hållbarhetsforskaren Karin Bradley på KTH.
Alla barn i Sverige som drabbas av cancer ska nu erbjudas dna-analys för att behandlingar ska kunna skräddarsys.
Med en ökande elanvändning med bland annat elbilar, elflygplan och eldriven ståltillverkning så kan det bli lönsamt att bygga ny kärnkraft i Sverige. Det skriver Energimyndigheten i sin senaste långtidsrapport.
Ett symboliskt rekord har slagits. Dygnsmedelvärdet för koldioxid har överstigit 420 miljondelar koldioxid.
Blommande trädgårdsväxter kan rädda livet på humlor och andra insekter som vaknar till liv riktigt tidigt på året.
Issmältningen i västra Antarktis går snabbare än man tidigare känt till. Nu har resultaten av de mätningar forskare gjort för första gången vid den så kallade Domedagsglaciären publicerats.
PCR-test har blivit ett vardagsord under pandemin. Men PCR-tekniken gjorde stor nytta för att hjälpa människor redan i mitten på 1980-talet. Den var nödvändig för att redan då kunna identifiera "de stulna barnen" med DNA efter militärdiktaturen i Argentina.
1984 blev genetikern Mary-Claire King kontaktad av de så kallade "mormödrarna på Plaza de Mayo", kvinnorna som i åratal hade demonstrerat för att få veta vad som hänt deras försvunna barn och barnbarn.
Flera internationella forskare riktar nu kritik mot den rapport kring pandemivirusets ursprung som Världshälsoorganisationen, WHO, presenterade förra veckan.
Kontakta gärna Sveriges Radios forum för teknisk support där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.