Nyheter från Vi i femman

 • Kolla resultatet för din klass
  Hur många poäng fick ni?

  Nu kan du kolla resultatet för din klass och din skola i uttagningen till Vi i femman. Det går också att se hur snittpoängen för hela Sverige blev. Extra kul i år när fler än vanligt deltagit i tävlingen!

 • På grund av pandemin genomförs tävlingarna i Vi i femman den här säsongen utan publik. Det innebär att endast de två elever från varje klass som är uttagna att representera klassen, samt en lärare per klass och eventuellt reserverna får komma till lokalen där tävlingen hålls.

  Kom dock ihåg att hela klassens resultat i uttagningen är avgörande för om klassen kvalificerar sig till radiotävlingarna eller inte.

  Vi beklagar att tävlingarna måste genomföras utan publik, men vi följer de riktlinjer som gäller under pandemin och vill på alla sätt minska risken för smittspridning.

 • Vi i femmans vinnarklass, 5B från Enskede skola, firar tillsammans med programledarna Malin Olsson och Kristoffer Fransson.
  Vi i femman 2019-2020
  Stormästarskolan blev stormästare - igen:

  STORT GRATTIS till Vera Mogensson och Otto Algell och klass 5B från Enskede skola i Stockholm, som knep förstaplatsen i Vi i femmans riksfinal i februari 2020!

 • Tidigare vinnarna av Vi i femman Eilif Kamel Hargaut och Alva Eliasson Engelska skolan i Sundsvall står vid whiteboarden i ett klassrum. På tavlan står Vi i femman-tips: Ha kul!
  2018 års vinnare tipsar
  Intervju.

  Alva Eliasson och Eilif Kamel Hargaut vann 2018 års Vi i femman tillsammans med sin klass från Engelska skolan i Sundsvall. Deras tips för att komma långt i tävlingen är att bland annat att det är bra att hänga med i det som händer runt om i världen.