Nyheter från Vi i femman

 • Vinnarna i P4 Stockholm står med diplom, blommor och pokal.
  Tre lag vidare.

  I tjugofem rafflande lokala finaler avgjordes det vilka klasser som blir lokala mästare för sin P4-kanal. Poängen som lagen kammade hem räknades sen samman med ett klasstest som avgjorde vilka tre lag som går vidare till riksfinalen den 9 mars. Kolla vilka tre klasser det blev!

  Vi i femmans final sänds i Barnkanalen och Sveriges Radio P4 den 9 mars. Missa inte det!

 • Vinnarna Herrhagsskolan 5A med Melvin Jörlén och Signe Leandersson i centrum. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

  I radiofinalerna den 5 februari fick de tävlande bland annat klura på vilket land som har nationaldag den 14 juli. 25 klasser är nu utsedda till lokala mästare. Grattis - och väl kämpat alla!

 • Vi i femman 2019

  I den andra och sista semifinalen torsdagen den 31 januari fick lagen bland annat svara på frågor om Ramadan. Och det blev tårar av både glädje och sorg när det avgjordes vilka klasser som går vidare till de lokala finalerna nästa vecka.

 • Vi i femman semifinal 1 Minervaskolan 5A mot Östermalmsskolan 5B

  I den första semifinalen tisdagen den 29 januari fick lagen bland annat svara på en fråga från stavhopparen Angelica Bengtsson som handlade om OS.

 • Två barn i en tävlingssituation. De har headset på sig och kollar på ett skriftligt svar som en av dem skrivit.
  0:30 min
  Premiär tisdag 15 januari.

  Varje tisdag och torsdag kl 17 i P4 svarar landets femmor på kluriga frågor i direktsändning. Var med och gissa därhemma också!

  För att lyckas i Vi i femman gäller det att ha koll på allt från historia till nyheter och popmusik // Susanna, frågemakare

 • 1:08 min

  Alva Eliasson och Eilif Kamel Hargaut gick segrande ur 2018 års Vi i femman. Deras tips för att komma långt i tävlingen är att bland annat att det är bra att hänga med i det som händer runt om i världen.

 • Känner du igen rösterna?

  Lyssna på 10 röster och se om du kan lista ut vem det är som pratar eller sjunger.