P3 Nyheter granskar skönhetsbranschen

Tandblekningen frätte sönder Elins tandkött: Trodde att jag skulle tappa tänderna

1:21 min

Drömmen om ett vitare leende slutade inte som den skulle för Elin och hennes kille. Efter att ha blekt tänderna på salong fick de blodblåsor i munnen och ett tandkött som flagnade av.

– Jag var rädd att jag skulle tappa tänderna. Det var värsta skräcken, säger Elin.

Innan Elin och hennes kille skulle åka iväg på semester förra sommaren kom de på idén att bleka tänderna. De gick till en skönhetssalong, det var billigare än att gå till en tandläkare.

Läs också: Kilians läppar sprack efter förstoringen

Slamsor i munnen

– Vi tog en salong för att det kändes enkelt och billigt och jag kollade upp den noga. Efter en timme var det klart. Vi gick därifrån och sedan började helvetet, berättar Elin.

Det var som hudslamsor och sedan blev det blodblåsor. Det gjorde svinont. Jag grät.

Tandblekningsföretaget: Det händer 1 av 10

Elin verkar inte vara ensam om att få problem efter tandblekning. Företaget som blekte hennes tänder skriver i ett mejl till henne att det här händer en av tio av deras kunder.

Men när P3 Nyheter ringer och vill boka tid säger de inget om riskerna. Istället säger de att det inte finns några risker.

Läs också: Därför ska du inte bleka tänderna på salong enligt experterna

Sara Bäck har också fått problem efter att hon blekt tänderna, på en helt annan salong. I två månader efter blekningen ilade hennes tänder så fort hon åt eller drack.

– Jag har nog aldrig haft så ont i hela mitt liv. Jag har brutit mina revben, men det här var en mer långsam, plågsam smärta, säger Sara.

Vi vill ha din hjälp att granska skönhetsbranschen. Har du hört eller sett något som vi borde kolla på? Mejla tipsap3nyheter@sverigesradio.se

Elin heter egentligen något annat.